Δευτέρα 10 Μαρτίου 2008

2. ΑΠΟ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ ΜΟΡΥΑ: Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΗ ΓΗ

"… Όταν ο Ηλιακός Λόγος επιφόρτισε τους Επτά Μεγάλους Ελωίμ με την ευθύνη της δημιουργίας μιας κατοικημένης σφαίρας στην οποία ορισμένα νοήμονα Πνεύματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν ως τη Θεία τελειότητα, οι Ελωίμ πρόβαλλαν τις καμπύλες Ακτίνες από το Φως της Καρδιάς Τους και δημιούργησαν την απαρχή της ζωής στη Γη.
Εκεί που συναντήθηκαν οι αρσενικές και θηλυκές Ακτίνες, σχηματίστηκε το μόνιμο ΄Ατομο για τη Γη. Αυτό το ΄Ατομο εμπεριείχε τη μαγνητική δύναμη δια της οποίας η Παγκόσμια Φωτική Ουσία ελκύστηκε προς το σφαιρικό αυτό σώμα και, με τη συνεργασία των Κτιστών των Μορφών, των Δέβας της Φύσης και των Ηγετών των Δυνάμεων των Στοιχείων, έλαβαν ύπαρξη με το Κοσμικό Πυρ να διαπερνά τα πάντα, η θάλασσα, η γη και η ατμόσφαιρα.

" Μια από τις Κοσμικές ημέρες το έργο της δημιουργίας τελείωσε και οι Ελωίμ ανακοίνωσαν στον Ηλιακό Λόγο ότι ο Πλανήτης Γη ήταν έτοιμος να κατοικηθεί.
Σε τρεις διαφορετικούς τύπους Νοήμονος Ζωής -Αγγέλους, ανθρώπους και Στοιχειώδη- θα δίνονταν η ευκαιρία να επιδείξουν τη Θεία τους Φύση πάνω στο μικρό αυτό Αστέρι, συνεισφέροντας ο καθένας με το δικό του τρόπο, στην ευημερία και πρόοδο του άλλου με σκοπό η ενωμένη ζωϊκή τους δύναμη να αποτελέσει την πνευματική γέφυρα που θα ένωνε τη Γη με την καρδιά του Θεού.

" Όπως νοήμονες και φιλόστοργοι γονείς προετοιμάζουν τα αναγκαία για τη γέννηση του παιδιού που περιμένουν να έρθει στη Γη, έτσι και ο Ηλιακός Λόγος προετοίμασε τον Πλανήτη Γη για να προφυλάξει, διατηρήσει και προστατέψει τις εξελισσόμενες ζωές που θα προσκαλούνταν να κατοικήσουν σε αυτόν.

" Με αυτό τον τρόπο, δίνονταν η ευκαιρία στην ανθρωπότητα να πειραματιστεί με τα δημιουργικά κέντρα της σκέψης και των αισθημάτων, να μάθει πώς να έλκει και να δημιουργεί ενέργεια σε μορφές ωραιότητας συνδημιουργώντας με τον Θείο Πατέρα της και, με τον καιρό, να δημιουργήσει με τη δική της δύναμη ΄Ηλιους και Αστέρες μέσα στον διαρκώς επεκτεινόμενο κύκλο της ζωής.

"΄Ετσι, για τη διατήρηση των σωμάτων της ανθρωπότητας, απεστάλη το Στοιχειώδες Βασίλειο στη Γη με τη διαταγή να ΥΠΑΚΟΥΕΙ σε κάθε οδηγία του ανθρώπου:
¨ να δημιουργεί γι αυτόν "ενδύματα σαρκός"
¨ να ανακαινίζει αυτά
¨ να υλοποιεί από την πρωτόγονη ουσία της Γης, αέρα, ύδωρ και πυρ
¨ να διατρέφει τα σώματα του ανθρώπου και να αναπληρώνει τις ανάγκες του για να καταστήσει την εξορία του στη Γη αρμονική και ευτυχή.

" Τα Στοιχειώδη αυτά τέθηκαν υπό τη διεύθυνση των Μεγάλων Δέβας της Φύσης και Δημιουργών των Μορφών.
Σαν αντάλλαγμα δε των υπηρεσιών που θα πρόσφεραν στην ανθρωπότητα, τους υποσχέθηκε ανώτερη εξέλιξη στο μέλλον σαν Ηγέτες του Στοιχειώδους Βασιλείου.

" Με σκοπό την προφύλαξη και διατήρηση της πνευματικής φύσης του ανθρώπου και τη βοήθεια στην ανάπτυξη του Θεϊκού του Σπινθήρα σε ενσυνείδητη Φλόγα, απεστάλησαν οι Αγγελικές Δυνάμεις στη Γη ραδιοβολώντας την Αγάπη, την Πίστη, τη Θέληση του Πατέρα στην ατμόσφαιρα και την αύρα της εξελισσόμενης Θείας Του Συνείδησης.
Οι Δυνάμεις αυτές ήταν υπό την ηγεσία των Επτά Μεγάλων Αρχαγγέλων και σαν αντάλλαγμα για τη σχέση Τους με την ανθρωπότητα και το Στοιχειώδες Βασίλειο, Τους υποσχέθηκε ότι, με τον καιρό, θα μπορούσαν να φτάσουν την υπόσταση των Αρχαγγέλων και να αποβούν οι Φρουρικές Δυνάμεις σε Συστήματα Κόσμων ακόμη αφανών που θα δημιουργηθούν από τη συνείδηση μελλοντικών Ηλιακών Λόγων.

" Όταν το Στοιχειώδες Βασίλειο είχε κάνει τη Γη καταπράσινη και πανέμορφη, το δε Αγγελικό Βασίλειο είχε γεμίσει την ατμόσφαιρα με τη διεγερτική Ουσία της Θεότητας, τότε ο Πλανήτης ήταν έτοιμος να υποδεχτεί την ανθρωπότητα και να τη φιλοξενήσει σε ένα Νέο Θέατρο εξέλιξης, πλήρους ευκαιριών, υποσχέσεων, ωραιότητας και αφθονίας.

Τότε, έγινε η κάθοδος του ανθρώπου στον κόσμο της μορφής.

Η τελετή της καθόδου αυτής έχει καταγραφεί στην ευαίσθητη ουσία των Ακασικών Αρχείων σαν ενθύμιο στην αιωνιότητα και στο μέλλον θα αναζωογονηθεί για την ευχαρίστηση και παιδεία ολόκληρης της ανθρωπότητας:
¨ Η Θεότητα πρόβαλλε την κατευθυνόμενη Ακτίνα στο μόνιμο άτομο που θα αποτελούσε τη μαγνητική δύναμη η οποία θα κρατούσε τις ζωές που επρόκειτο να εξελιχθούν πάνω και εντός των ορίων του Πλανήτη.
¨ Οι Μεγάλοι Δέβας της Φύσης:
¨ των ορέων
¨ της θάλασσας και
¨ των πεδιάδων
ζωογόνησαν το Ζωϊκό Κύμα με τα άφθονα δώρα της φύσης, αναμένοντας την άφιξη του ανθρώπου.
¨ Οι Αγγελικές Δυνάμεις στέκονταν ορατές και απτές στην επιφάνεια της Γης, παρατηρώντας προς τα πάνω καθώς οι Πύλες του Ουρανού άνοιξαν και η Πρώτη Ακτίνα ξεχύθηκε σαν Ουράνια Μουσική στον καταγάλανο Ουρανό. Αμέσως, σχηματίστηκε μία φωτοβόλος ατραπός που εκτείνονταν από την καρδιά του ΄Ηλιου και έφτανε στη Γη. Πάνω σ αυτή την ατραπό θα κατέρχονταν στη συνέχεια με αξιοπρέπεια οι πρώτοι υιοί του ανθρώπου προς ενσωμάτωση.

" Τότε, προ των οφθαλμών των Σιωπηλών Μαρτύρων και Επισκεπτών από άλλους Πλανήτες και Συστήματα, εμφανίστηκε στις ανοιχτές Πύλες του Ουρανού η Παρουσία του Πρίγκιπα των Ουράνιων Δυνάμεων: ο Κύριος Μιχαήλ.
Ο Αρχάγγελος, φέροντας επί της κεφαλής Του το Διάδημα της Αθανασίας, έρχονταν από την Καρδιά του Κεντρικού ΄Ηλιου (της Θεότητας), περιβαλλόμενος με το Φως Του για να προφυλάξει και να καθοδηγήσει τα τέκνα της Γης με την εμπειρία αιώνων που είχε, η οποία γι αυτά, ακόμα επιφυλάσσονταν…..
¨ Η Γη τότε, άρχισε να ψάλλει το Κοσμικό ΄Ασμα.
¨ Οι Αγγελικές Δυνάμεις πρόσφεραν τα εγκώμιά Τους στην Παρουσία Του, την άφιξη του Κυρίου Τους.
¨ Οι Δέβας και Κτήτορες των μορφών εναρμόνισαν τον Πνευματικό Τους ΄Υμνο με την υπόλοιπη μεγαλοπρεπή αρμονία.
¨ Οι δε Αδελφοί Πλανήτες του Συστήματος, πρόσθεταν χαρά σ αυτή την Παγκόσμια Ουράνια Συναυλία!

" Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, Τέκνο του Βασιλέως των Βασιλέων, ΄Αγγελος της Ανάστασης της Θείας Φύσης, ήρθε να εξασφαλίσει στον ΄Αγγελο, τον άνθρωπο και το Στοιχειώδες τη σώα επιστροφή όλων των υιών του ανθρώπου, όλων των Αγγέλων και όλων των Στοιχειωδών προς το τέρμα της Κοσμικής Ημέρας….



"Στη συνέχεια, άρχισε η Μεγάλη Κάθοδος!

¨ Ο Κύριος των Αγγελικών Δυνάμεων, Αρχάγγελος Μιχαήλ, πηγαίνοντας με άφθαστη μεγαλοπρέπεια προς τη Γη, προχωρούσε σε ευθυγράμμιση με την Κυανή Φλόγινη Ακτίνα που είχε ήδη αγκυροβολήσει εκεί.

¨ Τον Αρχάγγελο Μιχαήλ ακολουθούσε αργά με χάρη μεγαλοπρεπή και επιβλητικότητα, ο ένδοξος Μανού, Κύριος της Πρώτης Ρίζας Φυλής, φέροντας στην κεφαλή Του επτακόρυφο απαστράπτον Στέμμα. Τους ώμους Αυτού κάλυπτε μανδύας Βασιλικού-κυανού χρώματος που ήταν η ενσωμάτωση του Θείου Σχεδίου για κάθε ανθρώπινη ζωή, η οποία αθώα τον ακολουθούσε στον κόσμο της ύλης.

¨ Τότε άρχισε η κάθοδος των "Αθώων" - η πρώτη ομάδα της ανθρωπότητας που της δόθηκε η ευκαιρία της ενσάρκωσης και της ανάπτυξης Θείας ωριμότητας επί της Γης. Ο ένας μετά τον άλλο, κατέφθαναν, ακολουθώντας τον Αρχάγγελο Μιχαήλ και τον Μανού, μέχρις ότου κατέλθει ολόκληρος ο αριθμός που είχε οριστεί από το Δημιουργό γι αυτό το πρώτο πείραμα εκδήλωσης της μορφής. Αυτή η πρώτη ομάδα, συνοδεύονταν από μυριάδες Προστάτες Αγγέλους, από την Προστατευτική Αύρα των Σεραφείμ και το Φως των Χερουβικών Δυνάμεων, που έφεραν την ατμόσφαιρα του Ουρανού στα Απαστράπτοντα Σώματά Τους και στη λαμπερή Αύρα Τους που τους περιέλουζε.

"΄Ετσι, με μεγάλη ωραιότητα, απεριόριστη αφθονία στην ορατή, απτή Παρουσία του Αρχάγγελου Μιχαήλ και των Αγγελικών Δυνάμεων και υπό την πατρική καθοδήγηση του Μανού, εγκαινιάστηκε ο Πρώτος Χρυσός Αιώνας επί της Γης και έδωσε στον άνθρωπο όλες τις απολαύσεις της Ζωής. Στο τέλος του Κύκλου (των 14.000 ετών) ακολούθησαν αρμονικά τον Μανού Τους στην κλίμακα της εξέλιξης, στην τότε Θεία Τους υπόσταση -την Ανάληψη. …. Και εγένετο εσπέρα και εγένετο πρωία, ημέρα μία….." (Γένεση: 1-5)

"Δια μέσου όλων των επακόλουθων χρονικών κύκλων,

¨ Η μία Ακτίνα μετά την Άλλη διατηρούσαν την Ατραπό με την κάθοδο νέων Πνευμάτων.

¨ Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ παρέμεινε ο Φρουρός και Κύριος των Αγγελικών Δυνάμεων, της επίγειας ανθρωπότητας και των Στοιχειωδών Βασιλείων και δε θα κλείσει τις Κοσμικές Του Φτερούγες για να επιστρέψει στον Οίκο Του, πριν ελευθερωθεί ο τελευταίος ΄Αγγελος, εξιλεωθεί ο τελευταίος άνθρωπος και το τελευταίο Στοιχειώδες επιστρέψει στην τελική του υπόσταση.

Τέτοια είναι η αγάπη του Αρχάγγελου Μιχαήλ ο Οποίος, όπως πολλοί ΄Αλλοι, είναι αιχμάλωτος της Αγάπης προς τη Ζωή την οποία εξυπηρετεί.

Ευλογημένο είναι το όνομά Του στους Αιώνες".

1 σχόλιο:

Elinor είπε...

Mια μοναδική εικόνα ωραιότηταας,που
όμως έρχετα σε πλήρη αντίθεση με ό,τι
συμβάίνει τώρα στην γη, -κόλαση-
και ΕΜΕΙΣ θα πρέπει να ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
μέχρι να εξιλεωθεί, το τελευταίο στοιχείο,
ή μήπως να εξαυλωθεί,
μπάς και το εξαυλώσουμε εμείς και
ησυχάσουμε, να πάμε και πουθενά αλλού?
Η πρέπει εκτός απο την Θεία Πρόνοια, να
έχουμε υπόψην και τηνσχεδόν εκβιαστικη
μετατόπιση στην 5η διάσαση?
Όταν θα έχουμε γίνει ούτε κάν λίπασμα ,
ούτε κάν σκουπίδια, ίσως κάποτε δούμε
οι πτωχοί τω πνεύματι,
και κάνα φώς..
Ή να φωνάξουμε τη δεή?
Με σεβασμό.